Follow Life

PINAR BEAUTY Kurucusu "Pınar Uçak"

ESKİŞEHİR

Güzellik kavramı yıllardır kadınlar için en önemli konulardan birisidir. Günümüzde gelişen teknoloji ve yeniliklerle birlikte, güzellik adına birçok yeni teknikler de ortaya çıkıyor. Son yıllarda güzellik merkezlerinin artmasıyla birlikte rekabet de artmaya devam ediyor. Güzellik merkezlerinde yapılan her türlü işlem artık popüler kültürle birlikte sağlık ve gereklilik gibi görülmeye başladı. Bu sebeple de her geçen gün memnuniyetin üst seviyelerde olması amaçlanıyor.

Eskişehir’de cilt uygulamaları alanındaki başarıları ile adını duymaya başladığımız Pınar Beauty kurucu sahibi Pınar Uçak Temmuz sayımızın kapak konuğu oldu. Kendisiyle merkezinin açılış sürecinden, verdiği hizmetlerden bahsederken, sizler için cilt uygulamaları yaptıracak kişilerin nelere dikkat etmesi gerektiğini ve bakım önerilerini sormayı da ihmal etmedik.


 

Öncelikle kendinizdenve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

Aslen İzmitliyim. Üniversite öğrenimimi Sakarya Üniversitesi İşletme bölümü üzerine tamamladım.Ayrıca Belçika Brüksel Kapital Üniversitesi’nde de cilt üzerine online eğitimlerine katılarak eğitim seviyemi daha da yükseğe taşıdım. Hala da eğitimlere devam ederek kendimi geliştirmeye devam ediyorum. Bu mesleğe de Kocaeli’de başladım. Eğitim alırken bir taraftan da işi daha iyi öğrenmek amacıyla bazı güzellik merkezlerinde stajyer olarak çalışmaya devam ettim. Daha sonra kendim de böyle bir güzellik merkezi açarak, sektörde başarılı bir şekilde adımı duyurmak istedim.

Pınar Beauty nasıl ortaya çıktı,açılış süreci nasıl ilerledi?

15 yıldır bu sektördeyim, eğitimlerimi en iyi yerlerden ayrı alanlarda aldım ve kendimi giderek geliştirdim. Üç yıldır da kendi salonumda hizmet veriyorum. Amacım Pınar Beauty markasını şubeleştirip, ülke çapında bir marka olmak.

Salonunuzda verdiğiniz hizmetler nelerdir?

Zayıflama ve bölgesel incelme işlemleri, G5, çatlak tedavisi, dudak vitamini, yüz gençleştirme ve lifting işlemleri, kalıcı makyaj, microblading , tırnak işlemleri, cilt bakımı, leke giderme ve onarma gibi işlemler sunuyoruz. Cilt ne yazık ki zamanla yaşlanıyor, bu yüzden cilde kolajen yükleyerek daha genç ve diri kalmasını sağlıyoruz. Bakımsız kadın kalmasın, biz bu motto ile ilerliyoruz. Hedefimiz çok para kazanmak değil, insanlara dürüst, kaliteli hizmet sunarak mutlu olmalarını sağlamak.
 

Sizin uzman olduğunuzu düşündüğünüz işlemler hangileridir?

Severek yaptığım ve insanlara da faydalı olduğumu düşündüğüm cilt bakımı ve lifting işlemlerinde başarılıyım. Yurtdışından bile sırf bu işlemleri tercih ederek gelen danışanlarım var. Memnuniyet arttıkça müşteriler de çoğalarak devam ediyor. Severek yaptığım her işte daha başarılı olduğuma inanıyorum.

Kullandığınız ürünlerden bahseder misiniz?

İlk başladığım günden beri dünyaca ünlü markalarla ve kaliteli ürünlerle çalışıyorum. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan, barkod numaraları bulunan ürünlerle işlemlerimi güvenle ve gönül rahatlığıyla uyguluyorum. Çünkü cilt insanın en görünen yüzüdür. 

Cilt bakımı ya da cilt uygulamaları yaptıracak kişiler nelere dikkat etmeli?

İşlemin kaliteli olup olmadığı fiyatına göre belirlenmez. Kullanılan ürünlerin yasal ve barkod numaralı olmasına, Sağlık Bakanlığı onayı bulunmasına dikkat etmeleri gerekir. İşlemin etkili ve kalıcı olması için malzemenin güvenilirliği ve doğru noktalara uygulanması çok önemli. Danışanlarımla aramda iyi bir iletişimin olması çok önemli, sevgi ve saygının olması, güvenerek bana geliyor olmaları da oldukça önem verdiğim bir konu.

Sahte ürünlere çok dikkat etmeleri gerekiyor. Fayda sağlamak isterken cilde zarar da verebilir. Cilde enjekte edilen yanlış ürün enfeksiyon ya da akne yapabilir, cildi yakabilir. Bir sürü komplikasyonla karşılaşılabilir. Bu sebeple tercih edeceğiniz uzmanın veya hekimin kullandığı ürün veya ona duyduğunuz güven birincil önem taşıyor.

Peki cilt uygulamaları kimlere uygulanamaz?

Örneğin kanser hastaları, kemoterapi veya ışın tedavisi görenler bu işlemlere geldiğinde öncelikle bilgilendirme yapıyorum. Sağlık dosyası sunarak, daha önce bu işlemi yaptırıp yaptırmadığını, herhangi bir ilaç kullanıp kullanmadığını, alerjisi olup olmadığını öğreniyorum. Kadınların regl dönemlerinde lazer veya cilt uygulamaları yaptırmalarını da önermiyorum. Hamileler, emzirenler, şeker hastaları, kronik rahatsızlığı olanlar ve kanser hastaları için doktor kontrolünde, doktor onayı ile işlem yapıyorum. Herhangi bir yan etki ya da komplikasyonla karşılaşmalarını istemem, bu yüzden minimum riskle çalışıyorum.


 

Uygulamaların daha etkili ve kalıcı olabilmesi için, cildin daha canlı ve parlak görünmesi için nelere dikkat edilmesi gerekir?

Bol su tüketilmeli ve C vitaminine çok dikkat edilmelidir. Cilt temizliği asla ihmal edilmemelidir. Beslenmemize de dikkat etmeliyiz. 

Güzellik trendleri sürekli değişiyor, siz nasıl takip ediyorsunuz?

Sürekli araştırıyorum, kendimi geliştirmek adına sektördeki yenilikleri takip etmeye çalışıyorum. Eğitimlere katılmaya devam ediyorum. Yurt dışında hekim arkadaşlarımla ve güzellik merkezi sahibi arkadaşlarımda sürekli iletişim halindeyim. Mesela şu anda Paris Işıltısı ve Gençlik aşıları çok popüler. Danışanlarımız da trendleri takip ediyor ve bize bilinçli bir şekilde geliyorlar.

Pınar Beauty’nin gelecek planları nelerdir?

10 yaşında bir kız çocuğum var. Burayı bir marka haline getirerek, ona miras olarak bırakmak istiyorum. Kendisi de çok meraklı ve sektöre ilgi duyuyor. Bence bir kız çocuğuna öğretilebilecek en güzel meslek. Hem eğitimini alsın hem de benim yanımda bu mesleği öğrenerek kariyerini şekillendirsin istiyorum.

☎️ 05306750071

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.