Follow Life

Şehrin Merkezinde Lezzet Durağı "RUPA"

ESKİŞEHİR

Şehrin merkezinde; şık ve ferah dekorasyonu ile dikkat çeken, konuklarına eşsiz bir damak şöleni yaşatan Rupa’nın başarılı İşletmecisi Necati Şekercioğlu ve dünyaca ünlü şef Deniz Ahmet Köse ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. Farklı konsepti ve hizmetiyle fark yaratan mekânın mutfak lezzetlerini ve bu kadar tercih edilmesinin sebeplerini konuştuk. Rupa, özenle seçilen menülerinin yanı sırahem bahçe hem kapalı alanları ile konuklarına lezzet ve keyif dolu vakit geçirme imkânı tanıyor.

  

NECATİ ŞEKERCİOĞLU

Açıldığı günden bu yana Eskişehirlilerin uğrak yeri olan RUPA'yı hala bilmeyen misafirleriniz için konsepti, atmosferi ve burada kendilerini nelerin beklediğinden bahseder misiniz?

Tasarım ve dekor gereği misafirlerimizin kendini rahat hissedebileceği, farklı oturum konumlarından dolayı her geldiklerinde farklı bir ambiyansta keyifle vakit geçirebileceği ve rahat rahat tüketim yaparken hem yemeklerin keyfine varacak hem de masadaki dostlarıyla keyifli sohbet edebilecekler. Birbirinden leziz yemeklerin olduğu geniş bir menü ve kaliteli bir servis hizmeti alırken, fonda çalan müziklerimizle de onlara güzel bir deneyim yaşatıyoruz. 

Başarılı bir mekân ortaya koymanın gizli anahtarı öncelikle kesinlikle doğru bir yönetici ve uyumlu bir ekip. Siz bu konuda neler söylemek istersiniz?

En önemli detay ekip, ekibimizin çoğu kendim de dahil olmak üzere turizm meslek lisesi veya turizm fakülte mezunu genç, dinamik ve tecrübeli kadro; bunların yanı sıra geliştirmeye ve iyileştirmeye açık mesai arkadaşlarımızdan oluşmakta. Önceliğimiz personel memnuniyeti daha sonrasında zaten misafirlerimizin memnun olması. Personel mutluysa misafirlerimiz de mutlu demektir.

Uzun yıllardır başarıyla devam eden RUPA’yı diğer mekanlardan farklı kılan nedir?

Şirketimizde oluşturduğumuz kurumsal kimliğimizin yanı sıra aile ortamının bütünlüğü sayesinde diğer işletmelerden farklı olarak güzel hizmet için alabildiğimiz inisiyatifler ve müdavimler kazanmak. Sürekli personel eğitimleri düzenlemek, misafir geri bildirimlerine özen göstermek ve sürekli daha iyisini yapmak için çabalamak... 

Misafirlerinizin menü tercihlerini nasıl değerlendiriyorsunuz? Mekân hizmete açıldığından beri müşterilerin geri bildirimleri ve tepkilerini bizimle de paylaşır mısınız?

Genel olarak yeni lezzetlere açık meraklı bir kitleye sahibiz, müdavimlerimizin de sürekli aynı lezzetleri tüketip sıkılmamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Sizin de bildiğiniz üzere şimdi de Eskişehir’in çok yakından tanıdığı ve sevdiği Deniz Şef ile bir iş birlikteliği içindeyiz yeni menümüz için. Geri bildirimler konusuna gelince, şehrimizin insanının geri dönüşleri bizim için herzaman çok önemli olmuştur gerek servis gerekse lezzet açısından her altı ayda bir revize ettiğimiz lezzetlerimizin sonucunda gelen geri dönüşlere göre menümüzde revizeler yaparak, şehrimizin damak tadına uygun tatlar yaratmaya çalışmaktayız.

Özel etkinlikler ve tema geceleri düzenlemeyi düşünüyor musunuz?

Bizi tercih eden kitlemizin şimdiye kadar böyle bir talebi olmadığı ve işletmemizin konsepti gereği konforun bozulmaması için bu tarz bir farklılık şimdilik düşünmüyoruz.

Rupa’nın yakın gelecekteki genişleme planlarını veya yeni girişimlerini paylaşabilir misiniz?

Kurucularımız markamızı kısa sürede İzmir’de deniz mahsulü ağırlıklı menüye sahip bir restoran “Rupa İzmir” İstanbul’da canlı müzik konsepti olan “Rupa İstanbul” ve Alaçatı’da 2 adet butik otel açarak “Rupa Alaçatı ve Rupa Experience” ile girişimlerde bulundular, ama Eskişehir’deki işletmemizin büyüsünü bozmak istemediğimiz için yakın zamanda farklı bir konumda aynı konsepte sahip Rupa Gastro Mezze düşünülmemektedir.

 

DENİZ AHMET KÖSE

Dünyaca ünlü bir şef olarak Eskişehir Rupa’ya yeni bir pencere açmak için geldiniz. Yeni menü anlayışınızdan, getirdiğiniz farklı mutfak lezzetlerinizden bahseder misiniz?

Daha önce uzun bir süre Eskişehir’de kaldığım için, Eskişehir misafirlerinin damak tatlarını biraz çözdüm. Hem kökleri bizim coğrafyamıza ait olsun hem de birazcık innovatif lezzetler ve sunumlar olsun isterler. O nedenle yeni menü de farklı bir yorumla fıstıklı kebap’ta koydum, Peru Nikkei mutfağına ait levrek ceviche de…. Dolayısıyla oldukça geniş bir yelpazede çalıştım bu menüyü… 

Birçok dünya ülkesinde çalışmanın ayrıcalığını yaşadıktan sonra ülkemizdeki mekanları yükseltmek için misyon üstleniyorsunuz. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Dürüst olmak gerekirse amacım aslında daha fazla insana ve damağa ulaşmak… Biraz da kendim için yapıyorum diyebilirim çünkü bana çok fazla haz veriyor yarattığım lezzetlerin misafirlerimiz tarafından beğenilmesi… bakmayın oldukça narsist bir duruş bu ama birçok şef de eminim benim gibidir. 

Günümüz Türk mutfak anlayışı batılılaştı mı, yoksa global olarak Türk ve Osmanlı mutfağı daha mı çok tercih edilmeye başladı?

Şimdi şöyle ki dünya artık her anlamda sınırları kaldırdı. Kültürel ve Gastronomik olarak globalleştik. Türk mutfağı Batılılaştı diyemem ama şöyle yorumlarsak daha doğru bence… 20 yıl önce sadece ocak başı ve kebapçı ya da rakı balık servis eden meyhane konseptli restoranlar dışında bir deneyim almanız mümkün değildi. Şimdi öyle mi? birçok yerli yabancı şefin restoranları, Japon Çin, İtalyan yemekleri servis eden restoranlar var. Ve bunlar da hem misafirin hem de sektör profesyonellerinin kendilerini geliştirebilmeleri için oldukça büyük bir şans Türk ve Osmanlı mutfağına gelecek olursak, özellikle Avrupa ve Amerika da oldukça fazla değer kazandı diyebilirim. Oranın yerli halkı bizim mutfağımıza bizden daha çok değer veriyor bile diyebilirim. 
 

Deniz Ahmet Köse’nin Rupa’dan sonraki durağı neresi ve bundan sonraki projeleri nelerdir?

Birden çok proje var. İstanbul The House Cafe’lerin çok uzun süredir menü danışmanlığını yapmaktayım o yine devam edecek. Alanya En vie beach hotel danışmanlığı aynı şekilde devam. Eylül ayında Marmaris’te bir davet organize ediyor olacağım ve Eylül ortasında Paris’te önemli bir gazetenin 80. yıl davet yemeğini verip sonra yeniden Miami’ye geri döneceğim. Ama bunların hepsi bir yana Eskişehir benim için oldukça önemli bir şehir hem edindiğim dostluklar hem de yaşadığım olumlu deneyimler sebebiyle, o nedenle çok özlüyorum ve de gördüğünüz üzere sık sık geliyorum.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.