Kısaca kendinizden ve mesleğinize başlama hikâyenizden bahseder misiniz?
Aslen Tokat-Zile doğumluyum. Aktif meslek hayatıma 1992 yılında İstanbul’da başladım. Uzun yıllar başta İstanbul ve Antalya’da olmak üzere ülkemizin birçok şehrinde kurumsal otel ve restaurant bünyesinde meslek hayatımı devam ettirdim. Şu anda Eskişehir’de London Cafe&Pub’da mutfak şefi olarak meslek kariyerime devam etmekteyim.
Mutfağınız ve menü seçimleriniz hakkında bilgi alabilir miyiz?
Türk ve dünya mutfakları konseptinde hizmet veriyoruz. Mutfak olarak ileri teknoloji cihazlar eşliğinde çalışmanın keyfini ayrıca yaşıyoruz. Menü seçimlerimizi genelde mevsimsel ürünlere göre hazırlamaktayız. Her meyve-sebzeyi taze ve mevsimine uygun şekilde ve hijyen kurallarına uyarak hazırlıyoruz.
Dünya mutfağından esinlenip oluşturduğunuz seçimler de var mı?
Tabi ki ülke olarak çok geniş bir yemek kültürüne sahibiz. Fakat yenilikler yapmak ve her kesimden, her kültürden insana hizmet vermek amacı ile dünya mutfaklarından esinlenip, farklı lezzetler keşfediyor ve bunları konuklarımızın göz ile damak zevkine hitap edecek şekilde sunuyoruz.
‘London Cafe&Pub’ daha çok kimlere hitap ediyor?
London Cafe&Pub olarak sıcak ve konforlu atmosferimizde her kesimden ve her kültürden misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaktayız. Biz gerek mutfak gerek servis-kalite standartlarını en yüksek düzeyde tutmaya özen gösteriyoruz.
Hizmet ve servis kalitesini yüksek tutmak için neler yapıyorsunuz?
London ekibi ve yönetimi olarak en temel ilkemiz, kalite ve standartlarımızı daima en yüksek düzeyde tutmak ve istikrarlılığını sağlamaktır. Vizyonumuzu geniş tutarak ve en önemlisi lezzetlerimize sürekli yenilikler katarak çalışıyoruz.
Lezzet kadar sunum da önem taşıyor. Sunumda dikkat ettiğiniz ölçütler nelerdir?
Misafirlerimiz ilk önce sunumu görüyor, dolayısı ile önce göze hitap etmenin önemini çok iyi biliyoruz. Çok abartılı tabaklar sunmuyoruz, fakat tabağa koyduğumuz her bir lezzetin birbiriyle uyumlu olmasına çalışıyoruz. Sağlıklı, taze ve leziz olmasının yanında şık bir sunumla misafirlerimizin hem göz hem damak zevkini yükseltiyoruz.
Menüde sizin favori lezzetleriniz hangileri?
Bütün yemeklerimizde iddialıyız. Çünkü biz mutfak ekibi olarak her yemeğin içerisine sevgimizi katıyoruz. Belki de en çok tercih sebebimiz bu diye düşünüyorum ama bir tavsiye verecek olursam tatlı çeşitlerimizden tahinli sufleyi denemelerini öneriyorum.
Kısaca kendinizden ve mesleğinize başlama hikâyenizden bahseder misiniz?
Eskişehir doğumluyum. Aşçılık mesleğine 1996 yılında, sınavla kazanmış olduğum İzmir Çeşme Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’ni okuyarak başladım. Tüm dünyada olduğu gibi gastronomi, ülkemizde giderek yükselen bir değer oldu. Bu değere bağlı olarak insanların dışarıda yeme içme talepleri arttı. Bu talepleri karşılamak üzere yeme içme sektöründeki kurum ve kuruluşlar giderek daha fazla nitelikli elemana ihtiyaç duyduğundan dolayı ben de bu sektörde çevremin tavsiyesi üzerine nitelikli eleman olmayı tercih edenlerdenim.
2002-2004 yılları arasında akademik eğitimimi Anadolu üniversitesi Aşçılık programını bitirerek tamamladım. Meslek hayatımı İzmir ve İstanbul da çeşitli otel ve restoranlarda çalışarak devam ettim. 2013 yılından bugüne kadar da London Cafe&Pub bünyesinde çalışmaktayım.
ÜÇ LEZZETLİ PARFE TARİFİ
Malzemeler
1 litre krema
250 gr toz şeker
8 adet yumurta beyazı
500 gr balkabağı
100 gr mavi haşhaş
200 gr beyaz çikolata
Yapılışı
Krema, toz şeker ile mikser yardımıyla kabartılıp, geniş bir kaba alınır. Yumurta beyazı köpük halini alana kadar çırpılır, kremaya ilave edilir. Şeker ile balkabağı haşlanır, soğuyunca karışıma ilave edilir. En son haşhaş, beyaz çikolata rendesi ilave edilir ve derin dondurucuda bir gün bekledikten sonra dilimler halinde kesilir. Servise hazırdır. İsteğe göre üzerine çikolata sos veya çilek sos dökülebilir.