Follow Life

Gülüş estetiği ile mükemmel gülüşe kavuşun

GÜNDEM

Gülüş tasarımı hastanın hayal ettiği, aynaya baktığı zaman karşısında görmek istediği gülümsemenin; kendisine doğal ve uygun olacak bir şekilde uygulanmasıdır. Gülüş tasarımı, doktorluk ile sanatın beraber uygulanarak, kişiye özel ideal gülüşü yaratmaktır.

Yani adından da anlaşılacağı gibi gülüş tasarımı her hastanın estetik gereksinimleri farklı olacağından kişiye özel olarak belirlenir. Kişinin durumuna göre hastanın gülüş estetiği diş beyazlatma (bleaching) yöntemleri, recontouring, gingivektomi adı verilen diş eti estetiği girişimleri, emax veya zirkonyum porselen içeren lamine ve kaplamalar, diş eksikliklerinin implant ve protez uygulamalarıyla tamamlanması, gerekli durumlarda ortodontik tedavi (tel tedavisi) gibi yan dallardan da destek alınan uygulamalar ile estetik beklentileri karşılanabilir.

Gülüş estetiğinde dudak seviyesi, diş eti seviyesi, dişlerin boyları, diş rengi, diş dizimi, güldüğünüz zaman görünen dudak, diş eti ve dişlerin gülme hattı ile olan birlikteliği, diş formları belirlenirken vizajizm konseptine uygun olarak kişinin tarzıyla dinamik bir armoni sağlanması gibi bir takım estetik kriterlerin ayrı ayrı ve birbiri ile olan yüz ilişkisinin değerlendirildiği detaylı estetik analizleri kapsayan, gülüş şeklinin değerlendirilmesidir. Multidisipliner bir yaklaşım olan gülüş tasarımında hastaların yaşı, yüz tipi, saçları, cinsiyeti, cilt rengi gibi ağız çevresi dışında kalan bölgeler de değerlendirilerek karakteristik özellikler arttırılmalıdır. Bu amaçla hekiminiz öncelikle fotoğraflarınız üzerinde çalışmalar yapacaktır.

Hasta ağzından ilk seansta alınan ölçüler aracılığıyla hazırlanan modeller üzerinde ve hekimin aldığı fotoğraflar sonucunda problemler belirlenir ve planlamalar netleştirilir. Daha sonra hastaların ağız içi ve yüz fotoğraflarıyla bilgisayar ortamında özel programlar ile ölçümleme ve düzenlemeler yapılarak yüz şekline uyum hesaplanır. Tedavi sonrasında oluşmasını istediğimiz en yaklaşık görüntüler yine programlar ve hasta ağzına aslına uygun şekilde hazırlanan mock-up (örnek yapı) ile hasta ağzında hastaya sunulur ve fikirleri alınır. Hasta ve hekim karşılıklı olarak karar verdikten sonra planlamalar tamamlanır. Eğer ortodontik tedavi planlandıysa öncelikle ortodontik tedavi gerçekleştirilir. Gerek duyulmazsa öncelikle diş etlerinde var olan seviye bozuklukları düzenlenir. Diş eksikliklerinin bulunduğu durumlarda planlanan implant işlemleri ve gerekli görülen diğer cerrahi uygulamalar gerçekleştirilir. Cerrahi uygulamaların iyileşme dönemleri tamamlandıktan sonra ihtiyaç duyulması halinde diş beyazlatma işlemleri uygulanır. Bu aşamadan sonra dişlerde var olan estetik kaygı kimi zaman estetik kompozit dolgular aracılığıyla veya porselen lamina ve kaplamalar ile giderilir. Hastaların en sık sorduğu sorulardan biri olan dişlerin küçültülmesine gelirsek lamina uygulamaları için genellikle dişlerde ya hiç aşındırma yapılmaz ya da minimal seviyede aşındırmalar gerçekleştirilip sağlıklı diş dokusunu mümkün olduğunca koruma amaçlanarak estetik yakalanır. Eğer emax veya zirkonyum gibi porselen uygulamalar uygun görüldüyse aşamalar sırasında yapılan provalarda hastanın tekrar fikirleri alınarak birtakım değişikliklere gidilebilir. Prova seansının temel amacı; kişinin gülüş tasarımını onaylayarak kabul etmesi, onaylamadığı noktaları ifade etmesi ve bu noktaların istenen şekilde değiştirilerek düzeltilmesidir. Küçük değişiklikler aynı seans içinde yapılabilirken (tek bir dişin uzunluğunun artırılması/azaltılması gibi) daha büyük değişiklikler için seansın yeni bir randevuda tekrarlanması gerekebilmektedir. Tasarlanan dişlerinizin son hali hasta ve hekim tarafından onaylandıktan sonra dişlerinizin bitim işlemleri gerçekleştirilebilir.

Kimi zaman gülüş tasarımı sırasında medikal estetik uygulamalardan da yararlanılır. Dudak ve yüz bölgelerine yapılan dermal dolgu, botoks gibi uygulamalarla gülüş daha ön plana çıkarılabilir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.