Follow Life

UZMAN DOKTOR ÖMER ÜMMETOĞLU

SAĞLIK & SPOR

Cilt sağlığı, hem estetik hem de sağlık açısından büyük bir öneme sahiptir. Son yıllarda dermatoloji, sadece cilt hastalıklarının tedavisiyle değil, aynı zamanda kozmetik alanındaki gelişmelerle de dikkat çekmektedir. Bu alandaki önemli isimlerden biri de, 22 yıllık deneyime sahip olan Dermatolog Dr. Ömer Ümmetoğlu. Kendisi, cilt sağlığı ve estetiği konusunda derin bilgiye sahip olmasının yanı sıra, hastalarının kendilerini daha iyi hissetmeleri için inovatif tedavi yöntemlerine de başvuran bir uzman. Röportajımızda, dermatolojiye olan ilgisinden, yeni açtığı kliniğinin sunduğu hizmetlere kadar pek çok konuya değindik. Ayrıca, akne tedavisi, cilt kanseri, lazerle dövme silme ve daha birçok konuda değerli bilgiler paylaştı. Ömer Ümmetoğlu’nun hastalarına sunduğu özel tedavi seçenekleri ve cilt bakımı tavsiyeleri, cilt sağlığına ilgi duyan herkes için büyük bir rehber niteliği taşıyor. 

Bize biraz kendinizden bahseder misiniz? Dermatolojiye olan ilginiz nasıl başladı ve bu alandaki kariyer yolculuğunuz nasıl şekillendi?

1977 Fethiye doğumluyum. Evli ve iki kız babasıyım. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2002 yılında mezun olduktan sonra, Muş ilinde mecburi hizmetim sırasında tanıştığım bir dermatolog ağabeyimden etkilenerek 2008 yılında dermatoloji ihtisasına Bezmiâlem Üniversitesi'nde başladım. Dermatoloji uzmanı olarak Van, Edirne, Bilecik ve son olarak da Eskişehir'de 22 yıla yakın kamu hizmetinde görev yaptım. Son yıllarda, kozmetik gelişmelere olan ilgimin artması ve insanların kendilerini daha mutlu hissetmelerini sağlamak adına kendi kliniğimde hizmet vermeye başladım. 

Yeni açtığınız kliniğinizin sunduğu hizmetler ve hastalarınıza sağladığı özel olanaklar hakkında bilgi verebilir misiniz? 

Kliniğimde dermatolojik hastalıkların tanı, takip ve tedavisi yapılmaktadır. Bu amaçla kriyoterapi, elektrocerrahi, biyopsi işlemleri, mikroskobik mantar incelenmesi, demodex için yüzeyel deri incelenmesi ve Wood muayenesi yapılmaktadır. Kozmetik amaçlı uygulamalar olarak da mezoterapi, mikro iğneleme, altın iğne uygulamaları, botulinum toksin, dolgu, sıvı yüz germe, cihazlarla cilt bakımı ve kimyasal peeling yapılmaktadır. Lazer cihazlarımız ile de lazer epilasyon, tüy sarartma, ince damar tedavileri, inatçı siğillerin tedavisi, tırnak mantarı tedavisi, lazerle dövme silme işlemi, leke tedavisi, karbon peeling işlemi, kızarık yüz tedavisi, yaşla oluşan lekelerin tedavisi ve anti-aging amaçlı uygulamalar yapılmaktadır. 

Rozasea ve seboreik dermatit gibi kronik cilt rahatsızlıklarında yaşam kalitesini artırmak için hastalara hangi önerilerde bulunuyorsunuz? 

Rozasea ve seboreik dermatit, genetik zeminde uygun çevresel faktörlerin etkisiyle ataklar halinde tekrarlayabilen kronik deri hastalıklarıdır. Her iki hastalık da stres, sigara, alkol, güneş ve benzeri tetikleyicilerle artar. Rozasea, acı, baharat, sıcak gıdalar, sıcak banyo ve güneş ile artar. Bu yüzden güneş koruyucu kullanımı rozasea için önemlidir. Seboreik dermatitte ise kızarıklık ve ince bir kepeklenme söz konusu olduğundan, uygun temizleyici ve nemlendiriciler kullanılarak semptomatik rahatlama sağlanabilir. 

Dermatolojik hastalıklardan akne tedavisinde hangi yeni yöntemleri kullanıyorsunuz?

Akne tedavisinde, klasik ilaç tedavilerine ilaveten yeni gelişen cilt bakım cihazları ile bakım sonrası mavi ışık LED tedavisini; izler belirgin ise kimyasal peeling ve altın iğne tedavisini; yağlanma ve gözenek belirginliğinde ise Q-Switch lazerimizle karbon peeling ve BBL lazer yöntemini kullanmaktayız.

Mantar hastalıkları ve uyuz gibi bulaşıcı deri hastalıklarında tedavi sürecinin en kritik aşamaları nelerdir?  

Tedavinin en önemli aşaması, hekiminizin önerdiği tedaviye tam uyulmasıdır. Kişisel hijyene azami özen gösterilmesi, bu hastalıkların tekrarından korumaktadır. Eksik tedavi, tekrarları ve bulaşıcılığı arttırmaktadır. Örneğin, uyuz tedavisinde 7-14 gün sonrasında ikinci bir kür yapılması gereklidir. Mantar hastalıklarında da iyileşme süresi ayları bulabilmektedir.
 

Cilt bakımı ve leke tedavisi konusunda hastalarınıza en sık önerdiğiniz bakım rutini nedir?

Cilt bakımı rutini için öncelikle bir dermatolog tarafından değerlendirilmeniz uygun olacaktır. Cilt tipinize göre uygun bir ürünle temizledikten sonra, deri tipinize uygun nemlendirici kullanmalı ve son olarak dışarı çıkmadan yarım saat önce güneş kreminizi sürmelisiniz. Akşam için, varsa önce makyaj ve benzeri krem kalıntılarını temizledikten sonra, yine ihtiyaca göre içerik barındıran nemlendiriciler kullanılmalıdır.

Fraksiyonel lazer ve karbon peeling işlemlerinin hangi cilt sorunları için etkili olduğunu söyleyebilirsiniz?

Fraksiyonel lazerler, deride kolonlar halinde kısmi hasar oluşturarak yenilenme süreci başlatan yeni lazer sistemlerindendir. Bu tedavi yöntemi ile yara ve sivilce izi gibi izlerin tedavisi; yaş alma ile oluşan ince kırışıklıklar, leke, çillenme problemleri, çatlak sorunları ve dövme silme işlemi yapılabilir. Karbon peeling uygulaması, karbon içerikli kremin ince bir tabaka halinde sürülmesi sonrasında derinin Q-Switch lazer ile ışınlanması yoluyla yapılır. Bu sayede, ciltteki kirler, fazla yağ ve ölü hücreler ortadan kaldırılır; gözenekler küçülür, cilt dokusu yenilenir. 

Cilt kanseri konusunda hastaları bilinçlendirmek için nelere dikkat edilmeli ve hangi belirtiler erken teşhis için önemlidir? 

Cilt kanserinden korunmak için öncelikle solaryumdan, sigaradan ve aşırı güneş ışınlarına maruz kalmaktan kaçınmalıyız. Mümkünse, ayda bir kez ayna karşısına geçip tüm bedenimizi incelemeli; yeni gelişen, renk değiştiren, kaşınan benimiz ya da iyileşmeyen yaralarımız varsa mutlaka bir dermatoloğa başvurmalıyız. 

Eksozom tedavisi, dermatoloji alanında son dönemde popüler hale geldi. Bu tedavi yöntemi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Eksozom tedavileri, sadece dermatolojide değil, diğer tıp alanlarında da popüler hale gelmiştir. Eksozomlar, hücreler arası iletişimi sağlayan çok küçük keseciklerden oluşmaktadır. Daha önce atık gözüyle bakılırken, şimdilerde bu keseciklerin daha işlevsel olduğunun farkına varılmıştır. Bu moleküller, dokularda temizlenme, yenilenme ve tamiratı başlatmaktadır.
Dermatoloji alanında ise eksozomlar, cilt yenilenmesi, yaşlanma karşıtı uygulamalar, leke tedavisi, iz tedavisi, saç dökülmesi ve iyileşmeyen yaraların tedavisinde diğer yöntemlerle kombine edilerek kullanılmaktadır.

Dövme silme işlemlerinde kullanılan teknikler ve bu işlemin sonuçları hakkında hastalarınız en çok hangi soruları soruyor? 

Dövme silme işlemi için en etkili yöntem, lazerle silme işlemidir. En sık kullanılanlar Q-Switch Nd:YAG lazerlerdir. Bu lazerler, pigment hücrelerini parçalayarak ortamdan atılmasını sağlar. Bunun dışında, cerrahi olarak dövmenin çıkarılması, dermabrazyon dediğimiz dövmenin deri yüzeyinden zımparalanarak kazınması, kimyasal peeling ve dondurma tedavisi de kullanılmaktadır. Dövme silme işlemini en az hasarla ve en etkili şekilde lazer ile yapmaktayız.

Dövmenin rengi, mürekkebin çeşidi ve derinin yapısı tedavi sonuçlarını etkilemektedir. Hastalarımız bize en çok, sonrasında iz kalıp kalmayacağını ve tedavinin ne kadar sürede ve kaç seansta tamamlanacağını sormaktadır.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.