Deniz Lezzetlerini Eskişehir'e Taşıyan İsim "M. Serdar Uncu"

ESKİŞEHİR 22.11.2024, 15:04 Muhabir
Deniz Lezzetlerini Eskişehir'e Taşıyan İsim "M. Serdar Uncu"

Eskişehir’de deniz ürünleri severleri bir araya getiren Balık Evi Restoran, taze balıkları ve özenle hazırlanan özel menüsüyle dikkat çekiyor. Mustafa Serdar Uncu ve ekibinin titiz çalışmaları sayesinde restoran, kısa sürede Eskişehir’in vazgeçilmez lezzet duraklarından biri haline geldi. Bu başarıya ilham veren hikayeyi ve Balık Evi’nin misafirlerine sunduğu ayrıcalıkları keşfetmek için bir araya geldik.


Mustafa Serdar Uncu kimdir, bize kendinizden bahseder misiniz?

4 yıldır Eskişehir’de yaşıyorum. 65 yaşındayım. Kimya mühendisiyim ve aslen İstanbulluyum.

Balık Evi Restoran'ı Eskişehir'de açma fikri nasıl ortaya çıktı? Bu proje nasıl şekillendi?

Eskişehir’e gelmeden önce İzmir’de yaşıyordum ve orada balık sektöründe lider bir firmanın CEO’luğunu yapıp emekli oldum. Balığa olan tutkum ve Eskişehir’de kaliteli bir balık restoranının başarılı olacağına dair olan inancım sayesinde Balık Evi'ni, Eskişehirli bir girişimci olan ve kardeşim gibi sevdiğim Ahmet Yücel ile tasarlayıp yeni bir başlangıç yaptık. 
 

Kendi gastronomi yolculuğunuz nasıl başladı? Yemek ve özellikle deniz ürünleri konusundaki tutkunuz nasıl gelişti? 

Deniz ürünlerine olan tutkum çocukluğumdan beri devam ediyor. İzmir’de iş hayatına atıldıktan sonra bu tutkum profesyonel hayatımla birleşti ve balığı derinlemesine öğrenme şansım oldu. Bu süreçte Dünya’nın birçok yerini gezdim, çeşitli balık fuarlarına katıldım ve birçok balık restoranında farklı lezzetler tattım. Bu bilgi birikimiyle Eskişehir’in alkolsüz bir balık restoranına ihtiyacı olduğunu düşündüğüm için 2 yıldır üzerine çalıştığım projeyi, Balık Evi ile hayata geçirdim.
 

Menüde hangi deniz ürünleri bulunuyor? Misafirlerinizin en çok tercih ettiği lezzetler neler?

Balık çorbamız çok seviliyor. Balık çorbamızı çarpan balığı, levrek ve fener balığının yanaklarından hazırlıyoruz. Serpme Balık Tabağı’mız da çok ilgi görüyor. 

Bu tabağımızda 6 çeşit balık bulunuyor ve bunlar için özel soslar hazırlanıyor. Bu sayede misafirlerimiz değişik lezzetleri tek tabakta tatma imkanı buluyor.  

Eskişehir'de deniz ürünü restoranı açmanın avantajları ve zorlukları nelerdir?

Avantaj olarak Eskişehir halkının gerçek lezzet ve kaliteye olan ilgisini söyleyebilirim. İnsanların deniz ürünlerini tanıyıp taze balıklarımızı yediklerindeki memnuniyetleri bizim için çok olumlu bir geri dönüş oluyor. Balık doğru şekilde anlatıldığında ve kaliteli sunulduğunda kayıtsız kalınamıyor. Tabii ki bu ilgiyi görmek çaba ve zaman isteyebiliyor. Ancak biz de bu konuda elimizden geleni yapmaya, sürekli gelişmeye ve misafirlerimize en iyi hizmeti vermeye kararlıyız. 
 

Mutfakta en çok sevdiğiniz ve sıkça hazırladığınız özel bir yemek var mı? 

Ben en çok lüfer balığının ızgarada pişirilmiş halini yemeyi severim. 
 

Gastronomi dışında ilgi duyduğunuz alanlar veya hobileriniz nelerdir? Boş zamanlarınızda neler yapmaktan keyif alırsınız? 

Arkeoloji ve tarih ilgi alanlarımdır. Seyehat etmekten çok hoşlanırım. Fırsat buldukça yüzmeyi ve yürüyüş yapmayı severim. 
 

Balık yemeği sonrası tatlı seçenekleriniz nelerdir? Misafirleriniz en çok hangi tatlıları tercih ediyor?
 
Fırın helva ve beğenilerek yenilen kaymaklı incir tatlısı yapıyoruz. Mevsimine göre de çeşitli meyvelerin tatlıları menümüzde yer alıyor.

Yorumlar (0)
Ayın Anketi Tümü
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
Yeni Yıl'da Hangi Kararları Alıyorsun?
10
açık