Mart ayında hangi sebze ve meyveleri tüketmeliyiz?
Mart ayının gelişiyle birlikte İlkbaharı karşılıyoruz ve sıcak havalara artık merhaba diyoruz. Mart ayı baharın başlangıcı olsa da soğuklar da devam ediyor ve bağışıklık sistemimizi zayıflatabiliyor. Pandemi sürecinin maalesef hala devam ettiği bu günlerde sağlıklı beslenmenin önemini daha da anladık. Mevsiminde meyve ve sebze tüketmek sağlıklı beslenmenin olmazsa olmazlarından. Mart ayı sebze ve meyvelerini sizler için derledik, sağlıklı beslenmeye devam…
SAĞLIK & SPOR
03.03.2021, 10:59 03.03.2021, 11:10
Mart ayı sebzeleri:
Bakla,
Brokoli
Enginar (İzmir yöresi)
Havuç
Ispanak
Karnabahar
Kereviz
Kırmızı lahana
Kuşkonmaz
Lahana
Pancar
Pırasa
Turp (beyaz, kırmızı, siyah).
Mart ayı meyveleri:
Avokado
Çağla
Limon
Portakal
Yerli muz.
Yöresel otlar: Hindiba, ısırgan vb.
Sürekli bulunabilen sebzeler: Dereotu, kuru sarımsak, kuru soğan, marul, maydonoz, nane, pazı, roka, taze soğan, tere.